Voeg toe aan favorieten

Winterse pokébowl

Winterse pokébowl
(0)

Winterse pokébowl

Een kleurrijk bord vol smaak en textuur: quinoa, geroosterde pompoen, rode biet, witlof en hummus zorgen samen voor een heerlijke balans tussen fris, zoet en hartig.

Ingrediënten

  • 275 g quinoa
  • 4 el rijstazijn
  • 200 g pompoenblokjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 2 stronkjes witlof, blaadjes losgehaald
  • 50 g rode kool, geblancheerd
  • 30 g rucola 
  • 1 blikje linzen (à 160 g), uitgelekt
  • 2 gare rode bieten, in blokjes
  • 200 g hummus
  • 2 el geroosterde pompoenpitten
  • 4 el sriracha hot chili mayo
  • zout

Bereiding

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er de rijstazijn door en breng op smaak met zout. Laat afkoelen en verdeel over vier borden.

Rooster de pompoenblokjes met olijfolie en komijnzaadjes 10–15 minuten in een oven op 200 °C. Snijd de witlof in repen.
Verdeel rode kool, rucola, linzen, biet, pompoenblokjes en witlof over de quinoa. Schep een lepel hummus in het midden, bestrooi met pompoenpitten en druppel er wat sriracha-mayo over.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  15.99
[55,0000 - 0] 0001066022