Voeg toe aan favorieten

Witlof met bruine bonenpuree

Witlof  met bruine bonenpuree
(0)

Witlof met bruine bonenpuree

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 8 gave witlofblaadjes
  • 250 gram bruine bonen of jonge kapucijners, uit pot of blik
  • 2 theelepels milde chilipoeder
  • 2 sjalotjes
  • 8 eetlepels gevogelte- of groentenbouillon
  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Olie in een koekenpan verwarmen en de sjalotjes goudgeel bakken. Hittebron op de laagste stand zetten, bruine bonen of jonge kapucijners erbij doen en gedurende 20 minuten stoven. Eventueel red kidney beans of witte bonen gebruiken. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de milde chilipoeder erdoor roeren. Vervolgens pureren en naar smaak zeven. Op smaak brengen met peper en zout en over de witlofblaadjes verdelen. Met fijngeknipte bieslook garneren. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.09
[274,0000 - 0] 0047856000
  1.29
[830,0000 - 0] 0062820000
  1.59
[486,0000 - 0] 0059382000
  2.59
[11,0000 - 0] 0104817000
  3.29
[73,0000 - 0] 0205362000