Witte kruidige stoofpeertjes
(0)

Witte kruidige stoofpeertjes

Ingrediënten

  • 8 stoofpeertjes, bijv Gieser Wildeman
  • 1 fles niet te zoete witte wijn
  • 100 g suiker
  • 3 cm verse gember
  • 1 citroen
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels

Bereiding

  1. Schil de peertjes maar laat de steel zitten. Breng de wijn met de suiker in een kookpan, waarin de peertjes naast elkaar passen, aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost.
  2. Schil de gember en snijd hem in plakjes. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Voeg gember, steranijs, kaneelstokje, kruidnagel en de helft van de citroenrasp en het citroensap toe aan het wijnmengsel — gebruik de rest van de rasp en het sap bijvoorbeeld in een saladedressing of om couscous op smaak te brengen.
  3. Doe de peertjes in de pan en leg het deksel erop. Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Laat de peertjes ca. 45 min. zacht garen. Neem de peertjes uit de pan en leg ze in een schaal. Houd ze warm.
  4. Reduceer het kookvocht van de peertjes in ca. 30 min. tot een lichte siroop. Zeef de siroop en schenk over de peertjes. Serveer de peertjes bij de kalkoenrollade.
Geen alcohol? Vervang de witte wijn door wit druivensap.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.65
[1649,0000 - 0] 0001016874