Wonky Summer Pasta met pancetta salade
(0)

Wonky Summer Pasta met pancetta salade

Verse pasta is heerlijk, gezond en helemaal niet zo lastig om zelf te maken! Maar omdat verse pasta voortdurend vocht blijft absorberen, moet je de saus altijd iets dunner maken dan je eigenlijk wilt, zodat de pasta eenmaal aan tafel de perfecte consistentie heeft.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • extra vierge olijfolie
  • zeezout en zwarte peper
  • 2 eidooiers
  • schil en sap van 2 citroenen
  • een klein bosje vers basilicum
  • 150 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 500 gr verse lasagnevellen

Voor de salade:

  • 8 plakjes pancetta
  • 1 teen knoflook
  • 1 el venkelzaad
  • 100 gr gewassen rucola en/of waterkers
  • een klein bosje verse munt
  • een klein bosje verse dragon
  • een flinke hand blauwe, groene of gemengde druiven
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1/2 citroen

Bereiding

  • Scheid 2 eieren voorzichtig en doe de dooiers in een grote serveerkom. Voeg 3 el extra vierge olijfolie, een flinke snuf zout en peper, 125 gr Parmezaanse kaas en de schil en het sap van de citroenen toe aan de dooiers.
  • Houd een paar kleine basilicumblaadjes apart en verdeel de rest van de bos in tweeën. Stamp de ene helft in een vijzel tot een groene pasta en hak de andere helft in grove stukjes.
  • Voeg de geplette en gehakte basilicum toe aan de dooiers, roer alles goed door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Bak de plakjes pancetta in een koekenpan op matig vuur en doe er de ongepelde, platgeslagen teen knoflook bij. Keer de plakjes als ze goudbruin zijn om en schep er het venkelzaad bij.
  • Meng de rucola en/of waterkers met wat gesnipperde munt en dragonblaadjes en strooi er een flinke hand hele of gehalveerde druiven bij.
  • Haal de koekenpan van het vuur als de plakjes pancetta lekker krokant zijn.
  • Verdeel de sla over 4 borden, leg per bord 2 plakjes pancetta op de sla en strooi de venkelzaadjes erover.
  • Meng 4 el extra vierge olijfolie, de balsamicoazijn, een snufje zout en peper en het sap van de halve citroen en zet de dressing apart op tafel.
  • Leg de lasagnevellen op een stapel op een snijplank en snijd ze voorzichtig in vrij dunne reepjes.
  • Doe de reepjes met een flinke snuf zout in een pan kokend water. Roer even, leg de deksel iets scheef op de pan en laat de pasta 1 ½ minuut flink hard koken.
  • Gebruik een keukentang om de pasta bij het eimengsel te doen en hussel de pasta en de saus door elkaar. Schep er desgewenst 2 of 3 lepels kookwater bij om de saus extra smeuïg te maken.
  • Breng de pasta op smaak en strooi er vervolgens de apart gehouden basilicumblaadjes en nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas over. Serveer direct.

 

Je kunt de pasta ook gewoon in een vergiet uit laten lekken en het kookwater opvangen, in plaats van een keukentang gebruiken.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  22.99
[161,0000 - 0] 0368830000