Zeewolf geflambeerd met ouzo
(0)

Zeewolf geflambeerd met ouzo

Een heerlijk zomers gerecht! Neem uiteraard de nodige voorzorgsmaatregelen: geen kinderen of huisdieren in de buurt van de pan en geen losse theedoeken, pannenlappen of kledingstukken.

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • ½ citroen, geperst
  • 1 el zeezout, grof
  • peper
  • 4 stukken zeewolffilet
  • 75 ml ouzo

Bereiding

Klop in een schaal de olie, citroensap, zeezout en peper naar smaak door elkaar.

Dompel de zeewolf in de marinade, dek de schaal af en laat het 20 minuten op kamertemperatuur marineren. Keer af en toe de vis om.

Neem dan de vis uit de marinade en laat ze uitlekken.

Vet de barbecue of een grillpan goed in en grill de vis 4 minuten per kant.

Verwarm ondertussen in een hapjespan de ouzo, maar laat het niet koken.

Leg de vis in de Ouzo, steek de drank aan en laat de vlammen vanzelf doven.

Serveer de geflambeerde zeewolf met gegrilde venkel en een salade.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  14.99
[282,0000 - 0] 0344338000
  16.49
[1174,0000 - 0] 0335584000