Voeg toe aan favorieten
Zoete aardappel bloemkoolsoep
(0)

Zoete aardappel bloemkoolsoep

Met een brood kun je heel creatief te werk gaan. Natuurlijk zou je er gemakkelijk ordinaire ‘lunch bammetjes’ mee kunnen maken, maar tijdens de zomer wil je wat meer dan gewoon. En veel werk hoeft het niet te zijn. Snijd het brood in de lengte en breedte en stop het vol met lekkernijen.

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool (ongeveer 1,2 kg)
  • beetje olijfolie
  • 2-3 el garam masala
  • 700 g geschilde zoete (of witte) aardappelen, in stukken gesneden
  • 1 gele ui, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1750 ml water
  • zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C en snijd de bloemkool in hapklare stukken. Bestrooi de bloemkool lichtjes met wat garam masala kruiden. Plaats de bloemkool op een bakplaat met bakpapier en besprenkel het weer lichtjes met wat olijfolie. Plaats dit in de oven en braad het goudbruin aan de bovenkant (ongeveer 20-30 minuten). Let op: de bloemkool mag niet te gaar en te zacht worden. Je hoeft de bloemkool niet de keren. Vervolgens mag je het uit de oven halen en laten afkoelen, terwijl je nu de soep gaat koken.

In een grote soeppan breng je het water en 3/4 theelepel zout aan de kook en voeg je de zoete aardappel, ui en knoflook toe. Zet het vuur lager en laat het constant sudderen tot de zoete aardappelen gaar zijn. Voeg dan de gekookte bloemkool toe en verdeel de soep in 2 delen. Laat de soep afkoelen en meng het ene deel soep in een keukenmachine tot het zeer vloeibaar is. Voeg dan het andere deel bij de vloeibare soep en roer dit om. Voeg dan nog wat zout en extra garam masala naar smaak toe en warm het eventueel weer op als dit nodig is.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  4.99
[60,0000 - 0] 0207071970
  15.99
[1777,0000 - 0] 0029289000
  18.99
[1939,0000 - 0] 0341061000