Voeg toe aan favorieten
Zoete aardappel met kerrie crème fraîche
(0)

Zoete aardappel met kerrie crème fraîche

Deze combinatie is heerlijk: zoet met een vleugje pittig. Afhankelijk van de hoeveelheid gasten die in je tuin passen, stem je het aantal aardappels en natuurlijk de ingrediënten daarop af. Ik hou van kleine gezelschappen, dus voor het gemak ga ik uit van vier personen.

Ingrediënten

  • 4 grote zoete (bataat) aardappels
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 el kerrie mild
  • Himalaya zout, een beetje om op smaak te brengen

Bereiding

Je kunt de zoete aardappelen het beste even voorkoken. Maak ze eerst schoon onder stromend water en kook de aardappelen dan zo’n 15 minuten in de kookpan. Laat ze daarna afkoelen. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze ongeveer 10 minuten op de barbecue om ze verder af te bakken. Daarna snijd je ze in de lengte open en doe je er een heel klein beetje Himalaya zout en de kerrie crème fraîche op.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  6.29
[237,0000 - 0] 0210099000
  10.99
[1014,0000 - 0] 0001013698
  20.99
[19,0000 - 0] 0509345000