Voeg toe aan favorieten
Zomerse crostini’s en bruschetta
(0)

Zomerse crostini’s en bruschetta

Deze heerlijke tussendoortjes en voorafjes zijn vaak een aan­kondiging van een leuke dag of avond. Niet moeilijk te maken, maar gezellig en smaakvol des te meer. De Italiaanse crostini betekent letterlijk: ‘dunne toast’. Het is een dun sneetje brood dat bestreken wordt met een mengsel van fijngewreven kruiden. De bruschetta verschilt niet veel van de crostini. Het bestaat uit gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en olijfolie. Beide gerechtjes vinden hun oorsprong in Midden-Italië.

Ingrediënten

Crostini gerookte zalm

  • 100 g roomkaas
  • 2 el gedroogde dille
  • 200 g gerookte zalm
  • 4 el kappertjes
  • 1 rode ui gesnipperd of in halve ringen
  • 1 el citroensap
  • peper en zout op smaak

Bruschetta

  • 3 roma tomaten in blokjes gesneden 
  • 4 teentjes knoflook persen
  • 15 blaadjes basilicum gesneden
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout op smaak

Crostini Buffelmozzarella

  • 2 bolletjes buffelmozzarella in plakjes gesneden
  • 1 potje pesto
  • 1 rode paprika in reepjes van 1 cm en even grillen
  • olijfolie
  • gemalen peper

Bereiding

Ik ga het je niet moeilijk maken, dus je neemt voor beide lekkernijen één Turks brood die je in breedtes van 2,5 cm snijdt en kort grilt tot ze een beetje knapperig zijn aan de
buitenkant.

Meng de roomkaas met de dille en doe er een eetlepel water bij om de saus wat vloeibaarder te maken. Bestrijk hiermee het brood en leg er vervolgens de zalm en alle andere ingrediënten bovenop.

Meng bovenstaande ingrediënten in een kom met een klein beetje olijfolie. Doe ook een beetje olijfolie op het brood en vervolgens beleg je de bruschetta met de tomaten-knoflook-basilicum mix.

Bestrijk het brood met een goede lepel pesto, leg daarna de Buffelmozzarella op de crostini en vervolgens de gegrilde paprika. Beetje peper en olijfolie erop en ecco qui!

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.59
[1584,0000 - 0] 0211982000
  11.49
[155,0000 - 0] 0001012170
  61.99
[0 - 0] 0045330000