Alles over Gin

Smaken gin - ontdek de verschillende smaken van gin

ZACHT – Elegant en verfijnd

FRUITIG – Fris en zoet met fruittonen

BLOEMIG – Uitbundig en kruidig door botanicals

KRACHTIG – Droog en intens met tonen van jeneverbes

 

Botanicals - geef jouw gin een extra dimensie

Jeneverbessen zijn onmisbaar in gin. Ze hebben 2 tot 3 jaar nodig om te rijpen. In droge vorm hebben de bessen een erg zachte smaak. Tijdens de distillatie komt pas de typische bitterzoete smaak naar voren. Er zijn nog veel meer botanicals die zorgen voor uiteenlopende smaken in gin.
 
De toevoeging van botanicals in gin zorgt voor een extra dimensie. De smaken van de gin worden verstrekt of juist zachter gemaakt. Door deze toevoeging kun je eindeloos varieren in smaak van jouw favoriete drank. Lees hieronder wat specifieke botanicals kunnen toevoegen aan jouw drank:
 
  • Jeneverbessen: typische bitterzoete smaak naar voren.
  • Korianderzaad: kruidig, houtachtig, citrusachtig en scherp.
  • Citrusvruchten: fruitig en fris
  • Zoethout: zoetstof die de unieke smaak van het mondgevoel verzacht
  • Steranijs: dropachtige anijssmaak zorgt. 
  • Kardemom: groene en zwarte peulen. De groene peulen geven een scherp citrusaroma, terwijl de zwarte peulen voor een rokerig aroma zorgen.
  • Oranjebloesem: intens floraal aroma met een subtiele smaak van honing en citrus. Deze botanical is echter zachter van smaak dan citroen of sinaasappel. 
  • Kaneel: warme, kruidige smaak. 
  • Kruidnagel: tikkeltje scherp, zorgt voor bittere tonen en bevat een vleugje zoetheid.
 
  • gratis bezorgen vanaf € 75,-
  • gratis afhalen in één van onze 110 winkels
  • vandaag besteld op donderdag in huis