Opbrengst 5e TeVreden bier voor het Goede Doel

16 februari 2022
Naar aanleiding van het verschijnen van het boek ‘Tour des Trappistes’ hebben Brouwerij Duits&Lauret en Mitra drankenspeciaalzaken voor de vijfde keer een exclusief Tevreden-bier gebrouwen. Deze 5e Tevreden is een quadrupel van 10% alc.vol. waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar is dat de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur (SENB) van de website www.nederlandsebiercultuur.nl die geheel door vrijwilligers wordt onderhouden. Tijdens de boekpresentatie van ‘Tour des Trappistes’, begin deze maand, werd de cheque met de opbrengst van € 1500,- door Jasper Westbeek, category manager bier van Mitra, overhandigd aan Jan Ausems, voorzitter van SENB.
 
Op 2 februari 2022 is het 160 pagina’s dikke boek ‘Tour des Trappistes’ verschenen. Dit rijk geïllustreerde boek is een verzameling van wandelverhalen van George Nelis die de afgelopen jaren van trappistenabdij naar trappistenabdij is gelopen in België en Nederland. Zijn opgetekende verhalen worden afgewisseld met reportages over de trappistenbrouwerijen door Frank Stoute. Deze verhalen werden eerder gepubliceerd in het glossy magazine Bier!. Na afloop van eerdere wandelingen van George Nelis volgde vier keer eerder een editie van het Tevreden-bier waarvan de opbrengst ook naar goede doelen ging. 
 
Bij het verschijnen van het boek Tour des Trappistes is dus voor de vijfde keer een Tevreden-bier gebrouwen door brouwerij Duits&Lauret. Deze quadrupel van 10% alc.vol. is exclusief verkrijgbaar bij Mitra drankenspeciaalzaken en dit bier is tevens het ‘Bier van de Maand’ bij Mitra. Bier en boek zijn verkrijgbaar bij alle 111 Mitra drankenspeciaalzaken. Het boek Tour des Trappistes is ook los te bestellen via mitra.nl en kost € 12,95 (excl. verzendkosten). 
 

Laatste Nieuwsberichten

07-11-2022

Nieuw bij Mitra: Bolivar rum

Mitra heeft onlangs een nieuwe rum toegevoegd aan het assortiment. Bolivar 8 Yrs rum is vanaf nu ...  » 
07-09-2022

Mitra voor de 4e keer op rij Beste Winkelketen

De categoriewinnaars van de publieksprijzen ‘ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland’ ...  » 
19-05-2022

De Weldoener van Brouwerij Maallust is Beste Bier van Nederland 2022

Tijdens de officiële opening van het Nederlandse Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den ...  » 
07-03-2022 Mitra Papendrecht, de nieuwe Bourgondiër

Mitra De Nieuwe Bourgondiër organiseert reeks openingsproeverijen

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart organiseren wij twee grote #whisky #proeverijen in ons ...  » 
06-03-2022 Mitra Gorinchem, Zonneveld

MITRA GORINCHEM IN ACTIE VOOR OEKRAINE!

MITRA GORINCHEM IN ACTIE VOOR OEKRAINE! Maandag 7 maart 2022 is Nederland in actie voor Oekraine . ...  » 
Bekijk alle nieuwsitems »

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en drankadvies.