Opbrengst 5e TeVreden bier voor het Goede Doel

16 februari 2022
Naar aanleiding van het verschijnen van het boek ‘Tour des Trappistes’ hebben Brouwerij Duits&Lauret en Mitra drankenspeciaalzaken voor de vijfde keer een exclusief Tevreden-bier gebrouwen. Deze 5e Tevreden is een quadrupel van 10% alc.vol. waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar is dat de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur (SENB) van de website www.nederlandsebiercultuur.nl die geheel door vrijwilligers wordt onderhouden. Tijdens de boekpresentatie van ‘Tour des Trappistes’, begin deze maand, werd de cheque met de opbrengst van € 1500,- door Jasper Westbeek, category manager bier van Mitra, overhandigd aan Jan Ausems, voorzitter van SENB.
 
Op 2 februari 2022 is het 160 pagina’s dikke boek ‘Tour des Trappistes’ verschenen. Dit rijk geïllustreerde boek is een verzameling van wandelverhalen van George Nelis die de afgelopen jaren van trappistenabdij naar trappistenabdij is gelopen in België en Nederland. Zijn opgetekende verhalen worden afgewisseld met reportages over de trappistenbrouwerijen door Frank Stoute. Deze verhalen werden eerder gepubliceerd in het glossy magazine Bier!. Na afloop van eerdere wandelingen van George Nelis volgde vier keer eerder een editie van het Tevreden-bier waarvan de opbrengst ook naar goede doelen ging. 
 
Bij het verschijnen van het boek Tour des Trappistes is dus voor de vijfde keer een Tevreden-bier gebrouwen door brouwerij Duits&Lauret. Deze quadrupel van 10% alc.vol. is exclusief verkrijgbaar bij Mitra drankenspeciaalzaken en dit bier is tevens het ‘Bier van de Maand’ bij Mitra. Bier en boek zijn verkrijgbaar bij alle 111 Mitra drankenspeciaalzaken. Het boek Tour des Trappistes is ook los te bestellen via mitra.nl en kost € 12,95 (excl. verzendkosten). 
 

Laatste Nieuwsberichten

12-11-2023 Mitra Lisse

Promotie van Rushkinoff Caramel

Donderdag 16 november  zal niemand minder dan Frans Duijts in de winkel langskomen om ...  » 
21-09-2023

5e keer Beste Winkelketen 2023-2024 categorie Eten & Drinken

De categoriewinnaars van de publieksprijzen ‘ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland’ ...  » 
24-05-2023 Mitra Delfzijl, Wout Smit

Eggens Craft Beer bij Mitra Delfzijl

Op vrijdag 26 mei is Eggens Craft Beer bij ons te vinden in de winkel. Van 13.00u tot 17.00u bieden ...  » 
11-05-2023

De uitslag: 91 winnende bieren na 9e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 19 april 2023 vond in Rotterdam voor de negende keer de ‘Dutch Beer ...  » 
13-02-2023 Mitra Oirschot, Hans & Hans

CARNAVAL 2023

Na twee jaar kunnen en mogen we weer Carnaval vieren, en daar willen we onze medewerkers graag van ...  » 
Bekijk alle nieuwsitems »

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en drankadvies.