Winnaar Bier van het jaar 2020 bekend

21 januari 2021
De winnaar van de ‘Bier van het jaar 2020 verkiezing’ is bekend! In totaal streden 12 bieren om deze prestigieuze titel. 150 Watt van Stadsbrouwerij Eindhoven, tevens de winnaar van de Dutch Beer Challenge in 2020, wist het in december nog spannend te maken maar uiteindelijk ging Grutte Pier met de 1e prijs aan de haal. Noordtsingle van Brouwerij Noordt behaalde tevens een mooie score waarmee zij op een tweede plek zijn geëindigd. 
 
Met een score van 96% behaalde deze Honing Tripel de hoogste score in het klassement van 2020. Daarmee wint brouwerij Grutte Pier de titel ‘Bier van het jaar’. Ook in 2018 wist Grutte Pier deze titel al te behalen. Destijds met Elixer Beerenburger Infused. De Bier van het jaar verkiezing werd voor de derde keer georganiseerd door Mitra drankenspeciaalzaken en Bier! magazine.
 
Grutte Pier – Rodulf de Viking
Frans Filius en Renze Bil van Brouwerij Grutte Pier hebben dit bier speciaal gebrouwen voor een tentoonstelling in het Fries museum, dat het verhaal vertelt over de banden tussen de Friezen en de Vikingen. Het bier werd in een gelimiteerde oplage gebrouwen en is helaas niet meer verkrijgbaar. De klanten die dit bier geproefd en beoordeeld hebben zijn duidelijk in hun keuze! Meer dan 96% van de stemmers zei ‘Ja!’tegen dit bier. Mitra en Bier! magazine feliciteren Grutte Pier met het behalen van deze mooie prestatie! 
 
Bier van het jaar verkiezing
Al jaren lichten Mitra en Bier! magazine iedere maand een speciaalbier uit. Sinds 2018 krijgt dit bier de titel ‘bier van de maand’ en doen de bieren automatisch mee aan de ‘Bier van het jaar verkiezing’.  Op mitra.nl kunnen liefhebbers elke maand hun stem uitbrengen. De bezoeker geeft bij het stemmen aan of hij/zij het bier goed of niet goed vindt. Hoe meer positieve stemmen, des te beter de overallscore. Het bier met de hoogste score wint uiteindelijk de verkiezing.
 
Bekijk de complete einduitslag op 
 
 
Nieuwe kansen in 2021
Ook in 2021 selecteren Mitra en Bier! magazine iedere maand een bijzonder bier, dat daarmee tevens kans maakt op de titel ‘Bier van het jaar 2021’. In januari is Frontaal – Rhodesian Quadrupel verkozen tot bier van de maand en daarmee de eerste kandidaat in 2021. Stem mee via: https://www.mitra.nl/bier-van-het-jaar
 

Laatste Nieuwsberichten

29-04-2021 Mitra Breda, Gé Reuvers

De lekkerste aspergewijnen bij Mitra De Burcht!

Asperges, ze zijn er weer! Volop verkrijgbaar en wij hebben de lekkerste wijnen bij jouw ...  » 
22-03-2021 Mitra Zuidlaren, Remko Rutgers

Corona Maatregelen

Wij zijn gewoon open. Uiteraard houden wij de richtlijnen in acht. Niet meer dan 3 Klanten tegelijk ...  » 
02-02-2021

Nieuw! De Mitra Member app

Speciaal voor Mitra Members is nu de exclusieve Mitra Member app voor Android en iOS beschikbaar. ...  » 
22-01-2021

7e Dutch Beer Challenge op 22 april 2021

Op donderdag 22 april 2021 vindt voor de zevende keer de Dutch Beer Challenge plaats. Deze editie ...  » 
21-01-2021

Winnaar Bier van het jaar 2020 bekend

De winnaar van de ‘Bier van het jaar 2020 verkiezing’ is bekend! In totaal streden 12 ...  » 
Bekijk alle nieuwsitems »

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en drankadvies.