Winnaar Bier van het jaar 2020 bekend

21 januari 2021
De winnaar van de ‘Bier van het jaar 2020 verkiezing’ is bekend! In totaal streden 12 bieren om deze prestigieuze titel. 150 Watt van Stadsbrouwerij Eindhoven, tevens de winnaar van de Dutch Beer Challenge in 2020, wist het in december nog spannend te maken maar uiteindelijk ging Grutte Pier met de 1e prijs aan de haal. Noordtsingle van Brouwerij Noordt behaalde tevens een mooie score waarmee zij op een tweede plek zijn geëindigd. 
 
Met een score van 96% behaalde deze Honing Tripel de hoogste score in het klassement van 2020. Daarmee wint brouwerij Grutte Pier de titel ‘Bier van het jaar’. Ook in 2018 wist Grutte Pier deze titel al te behalen. Destijds met Elixer Beerenburger Infused. De Bier van het jaar verkiezing werd voor de derde keer georganiseerd door Mitra drankenspeciaalzaken en Bier! magazine.
 
Grutte Pier – Rodulf de Viking
Frans Filius en Renze Bil van Brouwerij Grutte Pier hebben dit bier speciaal gebrouwen voor een tentoonstelling in het Fries museum, dat het verhaal vertelt over de banden tussen de Friezen en de Vikingen. Het bier werd in een gelimiteerde oplage gebrouwen en is helaas niet meer verkrijgbaar. De klanten die dit bier geproefd en beoordeeld hebben zijn duidelijk in hun keuze! Meer dan 96% van de stemmers zei ‘Ja!’tegen dit bier. Mitra en Bier! magazine feliciteren Grutte Pier met het behalen van deze mooie prestatie! 
 
Bier van het jaar verkiezing
Al jaren lichten Mitra en Bier! magazine iedere maand een speciaalbier uit. Sinds 2018 krijgt dit bier de titel ‘bier van de maand’ en doen de bieren automatisch mee aan de ‘Bier van het jaar verkiezing’.  Op mitra.nl kunnen liefhebbers elke maand hun stem uitbrengen. De bezoeker geeft bij het stemmen aan of hij/zij het bier goed of niet goed vindt. Hoe meer positieve stemmen, des te beter de overallscore. Het bier met de hoogste score wint uiteindelijk de verkiezing.
 
Bekijk de complete einduitslag op 
 
 
Nieuwe kansen in 2021
Ook in 2021 selecteren Mitra en Bier! magazine iedere maand een bijzonder bier, dat daarmee tevens kans maakt op de titel ‘Bier van het jaar 2021’. In januari is Frontaal – Rhodesian Quadrupel verkozen tot bier van de maand en daarmee de eerste kandidaat in 2021. Stem mee via: https://www.mitra.nl/bier-van-het-jaar
 

Laatste Nieuwsberichten

10-04-2024

Mitra Member Deal Dagen

Van 11 t/m 13 april zijn het Mitra Member Deal Dagen! Tijdens deze drie dagen krijgen Mitra Members ...  » 
07-03-2024 Mitra Oirschot, Hans & Hans

Aanmelden voor onze FANMAIL

Naast de landelijke nieuwsbrief van Mitra.nl verzenden wij ook zelf ongeveer tweemaal per maand ...  » 
14-01-2024 Mitra Wierden, slijter Berends

link naar menu Untappd Mitra slijter Berends

https://untp.beer/28WPO  » 
14-01-2024 Mitra Lelystad, slijter Berends

link naar menu Untappd Mitra slijter Berends

https://untp.beer/28WPO  » 
12-11-2023 Mitra Lisse

Promotie van Rushkinoff Caramel

Donderdag 16 november  zal niemand minder dan Frans Duijts in de winkel langskomen om ...  » 
Bekijk alle nieuwsitems »

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en drankadvies.