Voeg toe aan favorieten

Daiquiri

De elegante Cubaanse cocktail Daiquiri, die ideaal is voor een Indian Summer, is niet alleen een wat onderschatte cocktail, maar ook eentje die nogal eens nét verkeerd wordt gemaakt door strandtentmixers. Vaak ook met rum die niet zo elegant is als de cocktail hoort te zijn. Volg dus ons recept, dan dient de Indian Summer zich vast vanzelf aan.

Ingrediënten

  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 20 ml vers limoensap
  • 50 ml Havana Club witte rum
  • 15 ml simple syrup

Bereidingswijze

Combineer voor 1 glas daiquiri de ingrediënten in een cocktailshaker en roer ongeveer 30 seconden tot de suiker is opgelost. Vul de shaker met ijs, sluit ‘m af en schud stevig, tot de shaker koud is. Dat duurt 20-30 seconden. Leg een flinke ijsklont in een champagnecoupe of cocktailglas en schenk er door een zeef de koude mix door in het glas. Snijd een strip schil van een limoen en draai ‘m boven het glas, waardoor de geurige en smakelijke oliën vrijkomen.

Garnering

Garneer eventueel met een schijfje limoen

Simple syrup maak je door gelijke delen water en suiker aan de kook te brengen en vervolgens helemaal te laten afkoelen als de suiker is opgelost. Als je met enige regelmaat cocktails maakt, is het handig om deze suikersiroop in de koelkast te hebben.
Daiquiri
(0)

Gebruikt in deze cocktail

  19.99
[398,0000 - 0] 0330442000