Voeg toe aan favorieten

Sazerac

Ingrediënten

  • 1 suikerklontje
  • 3 druppels bitters (bv. Peychaud’s)
  • 45 ml Sazerac Rye Straight Bourbon
  • 7,5 ml absint (bv. Mr. Jekyll)
  • citroenschil (garnering)

Bereidingswijze

Gebruik twee Old-Fashionedglazen. Vul het eerste glas met ijs. Leg in het tweede glas het suikerklontje, besprenkel met (Peychaud’s) bitters en laat uiteenvallen (met behulp van een lepel of muddler). Voeg ijsblokjes en de Sazerac Rye Straight Bourbon toe en roer 15-20 seconden tot het suikerklontje is opgelost. Verwijder het ijs uit het eerste glas en schenk er de absint in tot de binnenkant van het glas is bedekt. Giet het teveel af. Schenk vervolgens de inhoud van het tweede glas door een cocktailzeef in het glas met de absint. Garneer met een stukje citroenschil.

Garnering

stukje citroenschil

Sazerac
(0)

Gebruikt in deze cocktail

  19.49
[366,0000 - 0] 1000000468
  56.49
[1327,0000 - 0] 0069027510