Voeg toe aan favorieten
Boeren borrelplank met kaaskroketten
(0)

Boeren borrelplank met kaaskroketten

Ingrediënten

  • 75 g boter
  • 100 g bloem, en wat extra om te bestuiven
  • 300 ml volle melk
  • 125 g boerenkaas belegen
  • 100 g boerenkaas belegen
  • 1 volle el grove mosterd
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 g paneermeel of panko (of een mix daarvan)
  • zonnebloemolie om te frituren
  • plastic spuitzak*

Bereiding

  1. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Blijf 5 minuten roeren op laag vuur tot het mengsel een beetje gaat glimmen. Eerst is het dof. Schenk dan een scheut melk erbij, roer tot een dikke pasta en voeg dan rustig de rest van de melk toe.
  2. Rasp ondertussen de kazen. Voeg de kaas toe en blijf roeren tot de kaas is gesmolten. De oude kaas smelt minder goed maar dat is niet erg. Breng op smaak met de mosterd. Proef of er nog peper of zout bij moet. Schep alles in een plastic spuitzak en laat 5 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
  3. Bestuif een schone snijplank met wat bloem. Knip de spuitzak open zodat er een gat van ca. 2 cm ontstaat. Knijp nu de ragout rustig uit de spuitzak zodat je een lange rol krijgt van ca. 20 cm. Snijd de ragout in kroketjes van ongeveer 5 cm. Rol ze door de bloem op de snijplank, haal ze stuk voor stuk door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Zorg dat het overal netjes gepaneerd is en leg de kroketjes op een bord. Maak op deze manier alle ragout op. Je hebt uiteindelijk tussen de 15 en 18 kroketjes.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  5.99
[24,0000 - 0] 0001044174