Chocolademousse
(0)

Chocolademousse

Een heerlijk smakende chocolademousse om indruk te maken op bezoek of als eigen traktatie. Zeer snel en simpel gerecht en het kan prima de dag ervoor gemaakt worden.

Ingrediënten

  • 100 gr pure chocola
  • 1 ei
  • 100 ml slagroom
  • 50 gr suiker
  • snufje zeezout

Bereiding

Breek de chocola in kleine stukjes en smelt deze au bain-marie of in de magnetronca 100 seconden op 600 Watt.

Scheid het ei en doe het eiwit in een vetvrije kom. Vetvrij is belangrijk, omdat het eiwit anders niet opstijft! Klop het eiwit met een mixer tot het zeer stijf is en er pieken in blijven staan.

Zet de mixer vervolgens op een lagere stand en doe het zout en vervolgens langzaam de suiker erbij, 1 el per keer.

Zet, wanneer alle suiker is opgenomen, de mixer nog even op een hoge stand en klop nog een minuutje door.

Klop de slagroom stijf in een andere kom.

Schep de slagroom bij het eiwitmengsel en meng het geheel voorzichtig met een lepel. Let op dat de lucht niet uit de mousse ontsnapt.

Voeg dan de chocola toe en roer voorzichtig verder tot de chocolademousse een egale kleur heeft gekregen.

Schenk de chocolademousse uit in 2 mooie glazen en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast, zodat de chocolademousse goed uithardt.

Serveer de chocolademousse eventueel met een blaadje munt als garnering.

 

Geef de mousse een bijzondere smaak door 2 el likeur als Grand Marnier of Amaretto toe te voegen aan de slagroom, vlak voordat deze stijf geslagen is.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.69
[937,0000 - 0] 0062979000
  1.99
[573,0000 - 0] 0900680000
  2.09
[1426,0000 - 0] 0056987000
  6.19
[187,0000 - 0] 0884332000
  10.49
[158,0000 - 0] 0027081000
  10.99
[325,0000 - 0] 0024228000
  35.99
[37,0000 - 0] 0358614000
  47.99
[39,0000 - 0] 0367028000