Gegrilde flespompoen  met kastanjechampignons, kaas, ui- en dadelcompote
(0)

Gegrilde flespompoen met kastanjechampignons, kaas, ui- en dadelcompote

Ingrediënten

  • 300 gram flespompoen, bovenste gedeelte
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 middelgrote ui
  • 4 ontpitte dadels
  • 200 gram (Duits & Lauret) kaas of pittig belegen kaas, in blokjes
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 8 eetlepels bokbier (Duits & Lauret Dubbelbock)
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

De dadels in flinterdunne  stukjes snijden.  In een mengkom doen en in het bier gedurende 1 tot 2 uur wellen. De ui schillen en in blokjes snijden. Na het wellen van de stukjes dadel 2 eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de stukjes ui goudgeel bakken. Stukjes dadel en het restant van het bier toevoegen, hittebron verlagen en gedurende 10 minuten stoven. Naar smaak extra  bier gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout en in de pan laten afkoelen. Het bovenste gedeelte van de flespompoen gebruiken, waarin geen zaadjes zitten. Schillen en in plakken van 0,5 cm snijden. Met een speciaal vormpje rondjes eruit steken. De rondjes zo kort mogelijk beetgaar koken en laten afkoelen. De kastanjechampignons schoon borstelen, harde onderkant afsnijden en in niet te dunne plakjes snijden. Flespompoen en kastanjechampignons met 2 eetlepels olie bestrijken en op een grillpan aan beide kanten zo kort mogelijk roosteren. Met de dadel- en uiencompote en blokjes Duits & Lauret kaas (of pittig belegen kaas)  serveren, vergezeld van een licht gekoeld glas Duits & Lauret Dubbelbock of een andere Dubbelbock tussen 6 en 8 vol%.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.09
[69,0000 - 0] 0051594000
  7.99
[1145,0000 - 0] 0045551000