Voeg toe aan favorieten
Gegrilde kip met auberginepuree
(0)

Gegrilde kip met auberginepuree

Dit gerecht komt uit Han Hidalgo’s ‘The taste of Bier, Jazz & Blues’ en is geïnspireerd door het nummer ‘Blues And Beer’, waarop Griff en Hal Moore op harmonica de belangrijkste solisten zijn.

Ingrediënten

  • 400 tot 500 gr kipfilet
  • 1 kleine, langwerpige aubergine
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook, uit de knijper
  • 2 tl milde kerriepoeder
  • 6 el olijf- of zonnebloemolie
  • 6 el gevogelte- of groentenfond
  • 2 el vers limoen- of citroensap
  • 4 el granaatappelpitjes
  • peper uit de molen en zout

Bereiding

Halveer de kipfilets en haal er met een cirkel gelijkmatige rondjes uit.

Vermeng in een mengkom 4 el olie met de limoen- of citroensap en leg de rondjes kipfilet in het mengsel. Laat het geheel gedurende 2 uur marineren en keer de kip af en toe om.

Schil de sjalotjes en snijd het in stukjes. Schil de aubergine en snijd het in kleine blokjes.

Verhit 2 el olie in een braadpan en roerbak de blokjes aubergine en stukjes sjalot.

Zet het vuur laag en voeg de fond, milde kerriepoeder en knoflook toe en laat het met de deksel op de pan 15 minuten stoven.

Pureer daarna het stoofpotje met een vork fijn en breng op smaak met peper en zout.

Dep de rondjes kipfilet droog met keukenpapier en gril ze om en om in een grillpan, in de oven of op de barbecue.

Verdeel een aantal kiprondjes over de borden, schep de auberginepuree erover en leg hierop weer de overgebleven kiprondjes. Garneer met de granaatappelpitjes en serveer er bijvoorbeeld een licht gekoeld glas Duvel bij.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.25
[4115,0000 - 0] 0103306000
  1.49
[841,0000 - 0] 0044490000
  1.49
[1940,0000 - 0] 0062790000
  5.99
[1750,0000 - 0] 0001014804
  6.99
[1806,0000 - 0] 0018724000
  7.99
[752,0000 - 0] 0073075000
  7.99
[435,0000 - 0] 0001014965
  14.99
[766,0000 - 0] 0001015260