Voeg toe aan favorieten
Gerookte foreldip met zalmeitjes
(0)

Gerookte foreldip met zalmeitjes

Ingrediënten

  • 2 middelgrote, kruimige aardappelen, geschild in kleine stukken
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 1 laurierblad
  • scheutje witte wijn
  • 250 g gerookte forelfilet
  • 125 ml olijfolie
  • 1 tl mierikswortelpuree (of mosterd)
  • 1 el zalmeitjes

Bereiding

  1. Kook de aardappelen met de knoflook, laurier en wijn 15 min. in water in een kleine pan.
  2. Giet af, bewaar daarbij wat kook­-vocht, en verwijder de laurier. Voeg de forel toe. Pureer met een stamper en voeg steeds een scheutje olijfolie toe. Vind je de puree nog niet voldoende smeuïg, doe er dan wat kookvocht bij.
  3.  Breng op smaak met peper, zout en de mierikswortelpuree. Garneer met de zalmeitjes en bestrooi eventueel nog met wat verse kruiden of cress.

lekker om te serveren bij dit gerecht