Voeg toe aan favorieten
Gestoofde konijnenbout met La Trappe Isid’or en gedroogde pruimen
(2)

Gestoofde konijnenbout met La Trappe Isid’or en gedroogde pruimen

Ingrediënten

  • 8 tamme konijnenbouten
  • 2 uien
  • 75cl fles La Trappe Isid’or
  • 500 ml azijn
  • 300 ml Gevogeltefond of Wildfond
  • 5 eetlepels appelstroop
  • 100 gr gedroogde pruimen
  • 250 gr peperkoek
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Braad de konijnenbouten rondom aan in een braadpan of grote koekenpan. Ris ondertussen de naaldjes van de rozemarijn en de tijm. Snijd de ui in halve ringen en pel de knoflook en pers fijn.
 
Doe de konijnenbouten in een grote ovenschaal. Voeg daarna de uien, knoflook, tijm, rozemarijn, appelstroop, 75cl La Trappe Isid’or, 500ml azijn en de 300ml fond toe. Bepaar de pruimen en de peperkoek apart, deze voegen we later pas toe. Zet de ovenschaal nu 1 uur afgedekt (met een deksel of aluminiumfolie) in de voorverwarmde oven. 
 
Snijd ondertussen de peperkoek in blokjes en de snijd de pruimen klein. Haal na 1 uur de afgedekte ovenschaal uit de oven en voeg de peperkoek en pruimen toe. Zet de ovenschaal nu voor 30 minuten terug in de oven zonder deksel. Haal na 30 minuten de schaal uit de oven en pluk het vlees van de bouten af. Doe het vlees terug in de saus die is ontstaan in de ovenschaal. De konijnenstoof is klaar om te serveren!
 
Tip:
Om er een volledige maaltijd van te maken, raad ik aan om er een lekkere aardappelpuree bij te maken. U gaat gegarandeerd genieten van alle smaken die er in dit gerecht zitten! Het is extra lekker om een glas La Trappe Isid’or bij dit gerecht te nuttigen, vandaar mijn tip om deze nog één extra in huis te halen.
 
Lekker met aardappelpuree en vergeet niet om een extra fles La Trappe Isid’or in huis te halen

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.69
[1190,0000 - 0] 0043419000
  5.69
[162,0000 - 0] 0040592970

Reviews van Mitra klanten

  • Ster vol Ster leeg Ster leeg Ster leeg Ster leeg
    Slecht
    2 oktober 2021

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol
    Uitstekend
    26 augustus 2021