Kalfsworst met zuiderse sperzieboontjes
(0)

Kalfsworst met zuiderse sperzieboontjes

Een goede, verse sperzieboon knakt als je de boon breekt. Waar de boontjes vroeger helemaal gaar gekookt werden, is het tegenwoordig een hit om ze te wokken. Kook de boontjes dan wel even schoon en voor in vier minuten in een klein laagje water.

Ingrediënten

  • 250 gr sperziebonen
  • 2 rode paprika’s
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 6 gr knoflook
  • 3 aardappelen
  • 10 ml olijfolie
  • 2 kalfsworsten
  • Provençaalse kruidenmix
  • peper en zout
  • verse basilicum, gehakt

Bereiding

Rist de sperzieboontjes af indien nodig, en kook ze beetgaar in gezouten water.

Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes.

Snipper de ui en het knoflook fijn. Pel en ontpit de tomaat en snijd ze in stukjes.

Verhit de olijfolie en fruit alle groenten. Laat ze dan 10 minuten stoven op een zacht vuurtje.

Kruid de groenten daarna met peper, zout en Provençaalse kruiden en voeg de sperzieboontjes toe. Laat nog 3 minuten doorwarmen.

Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water.

Bak de kalfsworst zonder vetstof in een grillpan met antiaanbaklaag.

Maak op voorverwarmde borden een torentje van de sperzieboontjes. Schik er de worst en de aardappelen omheen. Bestrooi alles met basilicum.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.69
[1336,0000 - 0] 0058831000
  2.19
[203,0000 - 0] 0211729444
  15.99
[422,0000 - 0] 0041602000