Voeg toe aan favorieten

Kip Tandoori

Kip Tandoori
(0)

Kip Tandoori

Ingrediënten

  • 4 ontvelde kipdrumsticks, bio- of scharrelkip
  • 1 eetlepel tandoori  masala
  • 6 eetlepels Bulgaarse- of Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels vers citroen- of limoensap
  • 2 tenen knoflook, geschild en uit de knijper
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

  1. De kipdrumsticks gedurende 6 tot 8 uur in het mengsel van tandoori masala, yoghurt, vers citroen- of limoensap, 4 eetlepels olie en geperste knoflook marineren.  De kipdrumsticks regelmatig omkeren.
  2. De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. De kipdrumsticks en enkele theelepels van de overgebleven marinade over een vuurvaste schaal verdelen. Gedurende 40 minuten in het midden van de oven op 160 graden Celsius plaatsen en af en toe omkeren.  Eventueel afdekken met aluminiumfolie,  zodat een mooie egale kleur in tact blijft.
  3. Het vlees van de iets afgekoelde drumsticks in plakjes snijden.
  4. Met saffraanrijst  en kleine stukjes gewokte sperzieboon en blokjes flespompoen serveren. Tandoori masala is een rode specerijenmelange en verkrijgbaar in Indiase-, en Oosterse voedingswinkels en grote supermarkten. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.79
[1980,0000 - 0] 0043346000
  2.29
[409,0000 - 0] 0212024000
  2.29
[317,0000 - 0] 0204994000
  2.59
[443,0000 - 0] 0207837000
  18.99
[225,0000 - 0] 0437014299
  24.99
[234,0000 - 0] 0001016856