Voeg toe aan favorieten

Lamskoteletten met courgette quinoasalade

Lamskoteletten met courgette quinoasalade
(0)

Lamskoteletten met courgette quinoasalade

Deze heerlijke salade past bij alle soorten rood vlees. Serveer je hem bij rundvlees, vervang dan de munt door basilicum.

Ingrediënten

  • 12 lamskoteletten
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl fijngehakte rozemarijn
  • 100 g zwarte quinoa
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 2 lange rode chilipepers, zonder zaad en in dunne ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g courgettes, diagonaal in dikke plakken
  • 1 el citroensap
  • 12 muntblaadjes, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 200 g gele kerstomaatjes, gehalveerd

Bereiding

  1. Leg de koteletten op een bakplaat, sprenkel de olijfolie erover en bestrooi ze met de rozemarijn.
  2. Doe de quinoa in een pan met 2,5 dl water en breng dat aan de kook. Doe het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de quinoa 10 min. sudderen. Haal de pan van het vuur en zet hem apart. Laat de quinoa (met het deksel op de pan) 4-5 min. stomen.
  3. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak de chilipeper en knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en bak die in 8-10 min. zacht en bruin. Haal de pan van het vuur.
  4. Doe de quinoa in een slakom en voeg de courgette, het citroensap, de munt, lente-ui en tomaatjes toe. Breng de salade op smaak met zeezout en vers gemalen zwarte peper en schep alles door elkaar.
  5. Steek de barbecue aan of verhit een grillpan. Gril de lamskoteletten 2-3 min. per kant, tot ze zo gaar zijn als je wilt. Leg ze op een warm bord en bestrooi ze met wat zeezout. Dek ze af met aluminiumfolie en laat ze een paar minuten rusten. Serveer ze met de salade.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  9.49
[687,0000 - 0] 0001019875
  24.99
[57,0000 - 0] 0001016856