Voeg toe aan favorieten
Spoom met aardbeien
(0)

Spoom met aardbeien

Een spoom is een tussengerecht om de maaltijd te laten zakken. Ingrediënten zijn vaak witte wijn en citrusvruchten. Het wordt koud opgediend. Een andere benaming voor spoom is 'boisson frappe'. Het is ontstaan halverwege de 19e eeuw, toen het serveren van diners in gangen opgang begon te vinden. Tot die tijd zette men alles tegelijk op tafel. Deze spoom kan ook als nagerecht dienen, bijvoorbeeld na het Valentijnsdag diner!

Ingrediënten

  • 1 plakje bladerdeeg, ontdooit
  • 150 gr suiker
  • 500 gr aardbeien
  • 2 el crème fraîche
  • 1 fles cider
  • 1½ dl water

Bereiding

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en pureer ze.

Breng in een pan het water aan de kook en los dan de suiker er al roerend in op.

Laat de suikerstroop dan nog ca 3 minuten koken en laat het afkoelen.

Meng de aardbeienpuree met de crème fraîche en de suikerstroop.

Laat het mengsel onder af en toe omscheppen in ca 2 uur bevriezen.

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Steek met een rond glas 4 cirkels uit het deeg, met een iets grotere doorsnee dan de glazen waarin de spoom komt. 

Leg de bladerdeegcirkels op de bakplaat en bak ze middenin de oven in ca 15 minuten goudbruin.

Haal het aardbeienijs uit de vriezer. Schep met behulp een bolletjessteker 12 kleine bolletjes van het ijs en verdeel ze over 4 glazen.

Vul de glazen aan met cider en leg op ieder glas een koekje.

Steek nogmaals 12 bolletjes uit de rest van het ijs en leg op ieder koekje 3 bolletjes.

 

Maak er een nagerecht van door het te serveren met gezoete slagroom.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  9.99
[298,0000 - 0] 0383600000