Voeg toe aan favorieten
Wilde rijstsalade met noten en gedroogd fruit
(0)

Wilde rijstsalade met noten en gedroogd fruit

Ingrediënten

  • 100 g wilde rijst (of 150 g ‘gewone’ rijst)
  • 40 g gedroogde abrikozen, in reepjes
  • 40 g gedroogde vijgen, in blokjes
  • 100 ml rode port
  • 100 g gemengde ongezouten noten
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje rozemarijn, gerist
  • een paar el goede pittige olijfolie
  • 10 takjes bieslook, fijngesneden
  • 75 g gemengde sla met rucola

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Kook de wilde rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de abrikozen en de vijgen met de port in een steelpan. Breng aan de kook, laat 5 minuten zacht doorkoken en weer afkoelen.
  2. Meng de noten met de olie en rozemarijn in een ovenschaal en rooster 15 minuten in de oven. Bestrooi met zout en peper en laat afkoelen.
  3.  Giet de rijst af en laat uitlekken. Meng de lauwwarme rijst met het gedroogde fruit en de ingekookte port en de noten. Breng op smaak met de olijfolie, bieslook, peper en zout. Verdeel wat sla over het rijstmengsel en schep voor serveren door elkaar.

lekker om te serveren bij dit gerecht

per stuk 2.69 Nu 4 halen slechts 3 betalen
[-2,0000 - 0] 0001027563
  18.99
[202,0000 - 0] 0001020223