Carpaccio van Schotse zalm met whiskysaus
(0)

Carpaccio van Schotse zalm met whiskysaus

Een verrassende amuse! De whiskysaus kan ook met andere gerechten gecombineerd worden.

Ingrediënten

  • 1 pak gerookte Schotse zalm
  • 1 deel Scotch whisky
  • 250 gr ijsbergsla
  • 1 deel honing
  • 3 delen olijfolie
  • 1 deel bruine suiker
  • 1 sjalotje, gesnipperd of bieslook, in kleine stukjes
  • verse zwarte peper

Bereiding

Mix de olie met de whisky en voeg de honing, suiker en het sjalotje of bieslook aan toe.

Verdeel de sla over kleine bordjes of kommetjes en drapeer de zalm hierover.

Besprenkel de zalm met de dressing en garneer met wat peper.

 

Neem wat bruin brood, in plaats van ijsbergsla.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.19
[86,0000 - 0] 0001011762
  14.49
[3187,0000 - 0] 0866725000
  16.99
[594,0000 - 0] 0868531000
  17.59
[320,0000 - 0] 0860212000
  18.99
[2013,0000 - 0] 0583812000
  20.99
[34,0000 - 0] 0376442000
  21.79
[705,0000 - 0] 0302805000
  22.99
[396,0000 - 0] 0312703000
  26.49
[40,0000 - 0] 0349291000
  34.99
[284,0000 - 0] 0304182000