Glen Scotia Glen Scotia Campbeltown cross heavy char American oak barrel

Glen Scotia Glen Scotia Campbeltown cross heavy char American oak barrel

BEKIJK HIER ALLE INFO!

NOG SLECHTS 1 BESCHIKBAAR! 

 

Limited Batch Release

De batch bestaat uit maar liefst 8 whiskyvaten welke op een cask strength van 56,8% zijn gebotteld. De licht geturfde whisky heeft gerijpt op een combinatie van 1st fill en refill bourbon-vaten alvorens het een finish heeft ondergaan van 9-12 maanden op 1st fill heavy char american oak.
In maart 2021 heeft de whisky op het moment van bottelen een leeftijd bereikt van 11 jaar. In totaal zijn er 1918 flessen gebotteld, niet geheel toevallig het oprichtingsjaar van De Monnik Dranken.

Campbeltown Cross
Het verpakkingsdesign is voorzien van de Campbeltown Cross. Het iconische Campbeltown Cross is een stenen kruis dat in het centrum van de stad staat en de geboorte van de historische stad markeert. De kop van het kruis en de gravures dateren vermoedelijk uit het einde van de jaren 1300 en het beeldt een aantal Keltische gravures af, waaronder de zeemeermin die naar verluidt nog in 1811 in de wateren bij Campbeltown is gezien.

Het beeldhouwwerk komt oorspronkelijk uit een kerk buiten Machrihanish. Er wordt aangenomen dat het kruis in het begin van de 17e eeuw naar Campbeltown is verplaatst toen Campbeltown een burgh werd. Het kruis diende als het marktkruis van de stad, wat historisch het recht gaf om op die locatie een reguliere markt te houden.

 
73.99

Bestellen?

Neem contact op.
  • Artikelcode:5016840336549
  • Inhoud:70 CL
  • Alcohol:56,8 %