Aardappels op stenen gebakken
(0)

Aardappels op stenen gebakken

Het is heerlijk om aardappels op de barbecue te bakken. Er zijn twee manieren: op het rooster van een met deksel afgesloten barbecue, of met verwarmde stenen. Verwarm de stenen in de gloed van de houtskool en leg ze in een kleine kring rond de aardappels. Gebruik je een rooster, dan kun je dat niet tegelijkertijd voor iets anders gebruiken.

Ingrediënten

  • 6 aardappels, vastkokend
  • 60 gr boter
  • 1,5 el olijfolie
  • 3 el gehakte peterselieblaadjes
  • 3 tl zeezout

Bereiding

Prik met een spiesje in de aardappels en wikkel ze dan in aluminiumfolie. Schuif de kooltjes aan de kant, leg stenen in een kring, leg de aardappels in het midden en sluit de barbecue. Bak ze ca. 1 uur, of tot de aardappels van binnen zacht zijn.

Open de folie en hol de aardappels uit met een vork. Vul de holte met wat boter, olijfolie, peterselie en zeezout.

 

Vul de aardappels met kruiden, of marineer ze eens samen met vis of groente!

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.69
[159,0000 - 0] 1000001662
  8.99
[93,0000 - 0] 0321443000
13.99 11.99
[1227,0000 - 0] 0872431000
15.49 12.49
[749,0000 - 0] 0867381000