Voeg toe aan favorieten
Herfstige stoofpot
(0)

Herfstige stoofpot

Stoofpot is bij uitstek hét gerecht dat de herfst inluidt. Doorgegeven van generatie op generatie is het een gerecht dat zich uitstekend leent voor variatie. En het is een perfecte manier om het hele huis heerlijk te laten geuren.

Ingrediënten

  • 1 pak boerenkool (liefst vers)
  • 2 el roomboter
  • 1 schaaltje speklapjes (ca. 250 g)
  • 1 schaaltje Provençaals gekruide runderreepjes (ca. 300 g)
  • 700 g voorgekookte aardappelen in schijfjes gesneden
  • 1 dl rode wijn
  • 400 ml water
  • 1 vleesbouillontablet
  • 2 grote winterwortels
  • zout en peper

Bereiding

Laat de boerenkool gedurende 30 minuten zachtjes gaar koken met de deksel op de pan. In een braadpan verhit je een beetje boter. Doe de grofgesneden stukjes speklap en runderreepjes in een koekenpan en bak het tot de spek lekker krokant is. Bak daarna de aardappelschijfjes mee voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de wijn, het water voor het bouillontablet en de schoongemaakte en in grove stukken gesneden wortel toe en laat het koken. Mocht je van een iets knapperigere wortel houden, kun je het ook iets later toevoegen. Als het stoofpotje lekker gesudderd heeft, voeg je de boerenkool toe. Vergeet de zout en peper niet!

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.69
[219,0000 - 0] 0103462000
  1.69
[15,0000 - 0] 1000001750
  1.89
[476,0000 - 0] 0103470000
  1.99
[122,0000 - 0] 0001011953
  2.19
[156,0000 - 0] 0210730000
  2.29
[741,0000 - 0] 0001011954
  3.99
[86,0000 - 0] 0358014182
  9.99
[543,0000 - 0] 0064777000
  10.99
[219,0000 - 0] 0001011940
  11.98
[1041,0000 - 0] 0076171000